Uncategorized

Journal week one

Things will work out

When?

Last week
Of august

What?

Journal week one

About?

Sport, healthy food,
and about myself but also about you

You are what you do, not what you say you'll do

Quote of the week

Monday

Ik moet toegeven dat opstaan altijd veel moeilijker is dan gaan slapen. Ik had een enorm leuk weekend maar ik moest toch wat slaap inhalen. Ik sliep uit en wanneer ik opstond heb ik op m'n gemak ontbeten. Ik besloot yoghurt met meloen te eten, simpel maar toch mega lekker. Daarna trok ik m'n sportkleren aan en besloot ik 20 minuten op de loopband te gaan en 15 minuten op de hometrainer. Zo had ik al bijna 300 calorieën verband. Nadien friste ik me even op, ik werkte wat aan de blog en toen was het al tijd voor middageten. Het was enorm lang geleden dat we vol au vent aten, maar daar kwam vandaag verandering in. Nadien ging ik naar buiten en besloot ik een kwartiertje te springtouwen en nadien nog wat buikspieroefeningen. Het leukste aan het sporten is de frisse douche nadien. In de middag werkte ik nog wat aan de blog en keek ik een serie. Toen het avond at ik toast met zalm, ik ben er dol op.  

Tuesday

Vandaag is het een speciale dag, Seppe en ik zijn 5 jaar samen. Jammer genoeg kunnen we elkaar volgende week pas zien. Sep is namelijk volop aan het leren voor zijn examens. Daarom besloten we het na zijn examens extra hard te vieren. Ik vind het zelf ongelofelijk dat het al 5 jaar later is, we zijn jong verliefd geworden maar ik zal als ik oud ben nog steeds verliefd zijn. Toen ik opstond besloot ik te sporten, ik trok m'n sportkledij aan en besloot eerst een half uur op de loopband en dan twintig minuten op de hometrainer. Nadien at ik wat yoghurt en deed ik wat dingen in het huishouden. Nadien kookte ik, het was foodbag.  Wij zijn echt grote fan van de foodbag hier, een echte aanrader. In de middag ging ik naar Knokke samen met m'n mama. We bezochten wat winkels en maakten een zalige wandeling.

Wednesday

Zoals gewoonlijk at ik yoghurt en sportte ik nadien. Vandaag deed ik weeral loopband, hometrainer en springtouwen. Overdag heb ik vooral gelezen en wat opgeruimd. Ik kreeg vaak de vraag hoe ik de motivatie heb om te sporten, ik moet toegeven dat ik nooit zin heb om te sporten maar eenmaal ik bezig ben geniet ik ervan en dan beslis ik wat ik allemaal wil doen die dag van sport. De belangrijkste tip is dat je ervan moet genieten, het gaat niet altijd om de calorieën of het aantal uur dat je sport. Het belangrijkste is hoe je ju nadien voelt en ik voel me meestal erg opgelucht. In de avond was het nasi goreng, van de foodbag. In de avond keek ik samen met m'n mama wat tv. 

Thursday

Vandaag zou ik het graag even anders aanpakken, het zou wat saai worden om elke dag gewoon m'n dag te beschrijven. Ik zou het vandaag ver iets anders willen hebben. Vaak gaan mensen sporten en gezond eten, maar vaak niet voor zichzelf. Ik moet toegeven dat ik dat ook niet voor mezelf deed eerst. Ik voelde me slecht in m'n vel omdat alles op de sociale media zo perfect lijkt en dat maakte me enorm triestig. Tot ik uiteindelijk inzag dat ik om de foute reden sportte en gezond at, want om die reden hield ik het toch niet vol. Ik besloot het voor mezelf te doen, om mezelf trots te maken. Dus ook vandaag trok ik m' sportkledij aan en startte ik m'n dag goed. Niet voor anderen, maar wel voor mezelf. In de middag ging ik lekker shoppen, ik moet toegeven dat dit de eerste keer was dat ik alles aan kon doen wat ik leuk vond. Ik zag dat het sporten, me gelukkig maakte op verschillende manieren. Het gaat heus niet enkel om het afvallen, het gaat vooral om je goed te voelen. 

Friday

It's friday, wat ging de week snel. Ik heb onlangs een mega leuk pakket ontvangen waar ik vandaag nieuwe recepten mee heb uitgewerkt. Ik hoop alles volgende week te kunnen posten. Vandaag had ik helemaal geen motivatie om te sporten, uiteindelijk besloot ik een uur op de hometrainer te gaan, nadien heb ik nog even gelopen op de loopband. Ik ben een tijdje geleden terug naar de endocrinoloog gegaan, ze vertelde dat de spuiten niet aanslaan. Ik had dat zelf ook ondervonden, aan de ene kant was ik blij want m'n buik stond vol blauwe plekken en ik moest elke avond 1 zetten. Ze vertelde me dat ik medicatie moet nemen en ze hoopt zo dat dit werkt tegen insuline boosten en op het PCO. Ik ben nu ongeveer 3 jaar aan het afvallen, ik hoop dat de medicatie helpt maar natuurlijk is het niet gewoon 3 keer per dag medicatie nemen. Ik probeer daarom elke dag voldoende te bewegen en let extra op m'n eten. Veel mensen vroegen me hoe ik dat volhield, het is niet altijd even makkelijk om na alle tegenslagen niet op te geven. Ik heb uren geweend, was boos op m'n lichaam en vooral ik kon m'n lichaam niet accepteren. Tot ik besefte dat dat me zeker niet vooruit hielp. Ik zie dit als een nieuwe kans en probeer alles op alles te zetten en hopelijk lukt het deze keer wel.

Saturday

Om eerlijk te zijn is vandaag niet zo een speciale dag. Ik heb vooral de lay-out van deze pagina gemaakt met muziek op de achtergrond. Ik heb ook de nieuwe film 'He's all that'. Gisteravond had ik een gezellige avond met een vriendin, dat was ik gisteren vergeten vertellen. Vandaag heb ik een nieuw recept voor ijskoffie gemaakt en ik moet toegeven het was de beste ijskoffie die ik ooit heb gemaakt. Het recept komt binnenkort online. Vandaag besefte ik dat het niet altijd even makkelijk is om door te zetten, het is nu 21u en het liefst zou ik niet meer sporten, maar daar zou ik me net goed bij voelen. Ik heb bijna en hele dag stil gezeten en ik voel me enorm gestresseerd. Ik moet nog redelijk wat recepten uitschrijven, zodat ik deze de komende week online kan zetten. Ik wil dus aantonen dat het perfect kan dat je geen zin meer hebt om nog te sporten, dan moet dat ook gewoon niet. wanneer je zin hebt om een zak chips te eten, doe dat. Het is belangrijk om ook te genieten. Stel je voelt je beter en ontspannen door te sporten, dan raad ik het aan om nog lekker te sporten. Bij mij geeft het vooral ontspanning en ik heb ook besloten niet heel intensief meer te sporten. Daarna ga ik lekker nog genieten van m'n avond. Ik wil dat jullie weten dat het misschien lijkt dat het sporten en het gezond eten zomaar van zelf gaan bij mij, maar geloof me dat is helemaal niet zo. Iedereen heeft het wel eens lastig en heeft even nood om ook even lekker op de bank te liggen met een zak chips. Hou dat in jullie achterhoofd, het leven is vooral genieten en dat kan op duizenden manieren.

Sunday

Normaal gezien vind ik de zondag niet zo tof in het schooljaar, maar in vakanties ben ik er dol op. In de vakantie zet ik nooit een wekker, dus ik stond uitgerust op. Ik at ontbijt en besloot dan eerst wat te sporten. Ik heb deze middag met vriendinnen afgesproken. Deze week was niet erg druk, waardoor ik veel dingen voor mezelf heb kunnen doe. Volgende week wordt enorm druk, maar wel vol leuke dingen. Toch heb ik er enorm van genoten om deze week enorm veel te kunnen sporten. Het pracht me rust en ontspanning. Ik voelde veel minder stress en was elke keer ook enorm blij. Ik hoop dat jullie ook een geweldige week gehad hebben. Geniet van jullie avond en weet dat er morgen een nieuwe week start waar je jouw dromen in kan waarmaken.

Liefs Noor

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *